ГоловнаПолітика

Парубій ініціював власний допит і прибув у САП на зустріч з прокурором (оновлено)

Напередодні стало відомо, що НАБУ завело на спікера ВР справу про нецільове використання коштів.

Парубій ініціював власний допит і прибув у САП на зустріч з прокурором (оновлено)
Андрей Парубий
Фото: Слово и Дело

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій ініціював свій же допит і прибув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для зустрічі з прокурором у справі про нібито нецільове використання коштів.

Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря Парубія Андрія Ковальова.

"Голова Верховної Ради сьогодні невідкладно ініціював проведення допиту у цьому кримінальному провадженні і прибув на зустріч до прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка веде цю справу", - сказано в повідомленні.

Оновлення. Під час допиту з'ясувалося, що справа НАБУ не стосується безпосередньо Парубія, а відкрита за заявою колишнього співробітника апарату Верховної Ради України. Звільнений співробітник апарату в своїй заяві стверджує, що в 2002 році було незаконно створено підрозділ апарату. При цьому прес-секретар не уточнив, про який саме підрозділ йдеться.

"Андрій Парубій не має стосунку до створення будь-яких підрозділів Верховної Ради України, в тому числі в 2002 році", - написав Ковальов.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливого нецільового використання бюджетних коштів головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram