ГоловнаПолітика

ВРП рекомендувала Порошенку призначити 35 з 39 переможців конкурсу до Антикорупційного суду

Розгляд про внесення подання щодо ще 4 кандидатів відкладено на 28 березня.

ВРП рекомендувала Порошенку призначити 35 з 39 переможців конкурсу до Антикорупційного суду
Фото: facebook.com/highcouncilofjustice

Вища рада правосуддя рекомендує Президенту Петру Порошенку призначити 35 з 39 переможців конкурсу до Антикорупційного суду.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

"Вища кваліфікаційна комісія суддів України рішенням від 6 березня 2019 року рекомендувала Вищій раді правосуддя кандидатів на посаду судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду і Вищого антикорупційного суду. Кандидатури суддів відповідають вимогам статей 33, 69, 81 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", статті 7 Закону України "Про Вищий антикорупційний суд", у зв'язку з чим можуть бути призначені на посаду судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду і Вищого антикорупційного суду", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами попереднього розгляду матеріалів члени ВРП не виявили порушень порядку надання ВККС рекомендації щодо призначення суддів і обґрунтованого сумніву щодо відповідності кандидатів критеріям доброчесності або професійної етики або з інших обставин, які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв'язку з таким призначенням.

Так, ВРП рекомендувала Президентові призначити 10 переможців на посади суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду і 25 переможців на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Розгляд про внесення подання щодо ще 4 кандидатів ВРП відклала на 28 березня.

Як повідомлялося, ВККСУ визначила переможців конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Президент Петро Порошенко анонсував початок роботи ВАКС до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram