ГоловнаПолітика

Помер колишній міністр культури УРСР, батько посла України в ООН Юрій Єльченко

Колишній член політбюро ЦК КПУ помер після важкої і тривалої хвороби.

Помер колишній міністр культури УРСР, батько посла України в ООН Юрій Єльченко
Юрий Ельченко
Фото: oralhistory.org.ua

Після важкої і тривалої хвороби на 90-му році життя помер колишній член політбюро Центрального комітету Комуністичної партії України, екс-нардеп Юрій Єльченко.

Про це повідомив у Фейсбуці колишній народний депутат СРСР Валерій Цибух.

"Пішов з життя колишній депутат і член Президії Верховної Ради Української РСР кількох скликань, народний депутат незалежної України, міністр культури в 1970-ті роки, депутат Київської міської ради. Юрій Никифорович пройшов великий трудовий і життєвий шлях. Він сумлінно ставився до виконання своїх службових обов'язків, проблемних питань виборців. Упродовж усього свого життя у нього на першому плані були турбота про людей і їхні запити, особливо молоді", - написав Цибух.

Нагадаємо, Юрій Єльченко народився в 1929 році в місті Кагарлик Київської області. Став членом КПРС з 1953 року і членом ЦК КПУ в 1961- 971 рр. та січні 1975-1990 рр. З 1981-го по 1990 рік був членом ЦК КПРС, з 1984-го по 1989 рр. - депутатом Ради Союзу Верховної Ради СРСР від Києва, з 1959-го по 1985 рр. - народним депутатом СРСР, депутатом Верховної Ради УРСР.

У 1991 році став народним депутатом України 1-го скликання, очолював підкомісію з питань міжреспубліканських відносин Комісії ВР України з питань державного суверенітету, міжреспубліканських і міжнаціональних відносин.

Юрій Єльченко - батько постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram