ГоловнаПолітика

Партія "Слуга народу" висунула Зеленського кандидатом у президенти

Рішення прийнято на з'їзді в понеділок.

Партія "Слуга народу" висунула Зеленського кандидатом у президенти
Владимир Зеленский
Фото: instagram/zelenskiy_official

Політична партія "Слуга народу" на позачерговому засіданні в понеділок ухвалила рішення про висунення художнього керівника студії "Квартал 95" Володимира Зеленського кандидатом у президенти України.

Про це повідомила прес-служба Зеленського, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кандидатом на пост президента України від партії "Слуга народу" було висунуто Володимира Зеленського, художнього керівника студії "Квартал 95", - йдеться в повідомленні.

Також з'їзд уповноважив керівника партії Івана Баканова на підписання рішення про висунення кандидата від партії на виборах президента і на подачу документів, передбачених Законом "Про вибори президента України", в Центральну виборчу комісію з правом передоручення цих повноважень третім особам.

Рішення з приводу цих двох питань ухвалено одностайно.

Нагадаємо, Зеленський - один із лідерів на виборах президента 2019 року. Його рейтинг на початку грудня сягав 9-10 відсотків. Про своє висунення Зеленський заявив у відеозверненні, оприлюдненому в останні хвилини 2018 року.

Журналісти знайшли в Зеленського три російські компанії, які випускають кіно-, відеофільми і телевізійні програми: "Вайсберг Пікчерс", "Платинумфільм" і "Грін Філмс". Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family LTD. Ця сама компанія є співзасновником ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказано Володимира Зеленського, його бізнес-партнерів Андрія Яковлєва, Бориса і Сергія Шефірів і соратника Ігоря Коломойського Тимура Миндича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram