ГоловнаПолітика

Суд у справі Кернеса відклали на 7 грудня

Адвокати надали медичну довідку про те, що мер Харкова перебуває на лікуванні.

Суд у справі Кернеса відклали на 7 грудня
Фото: Макс Левин

Полтавський суд знову відклав розгляд апеляцій на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, повідомляє Укрінформ.

"Обидва охоронці Кернеса з'явилися в суд. Кернес не з'явився. За повідомленням адвоката Олександра Гунченка, Кернес перебуває на лікуванні з 22 листопада 2018 року в зв'язку із загостренням захворювання. Меддовідка додається", - зазначили у суді.

Розгляд трьох апеляцій, додали у суді, відкладено. Чергове засідання призначене на 7 грудня. У той же час сторона обвинувачення наполягала на проведенні засідання в режимі відеоконференції.

Верховний суд, сказали в суді, відмовив у задоволенні клопотання захисту про перенесення розгляду справи до Харківського апеляційного суду.

12 листопада Полтавський апеляційний суд переніс засідання, де планували розглянути усі три апеляції на ухвалу Київського райсуду Полтави про закриття кримінального провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців: Кернес не з'явився через погіршення здоров'я. В результаті суд перенесли на 23 листопада.

До суду, як стало відомо, також надійшло повідомлення про розгляд клопотання захисників Кернеса у Верховному Суді про зміну підсудності.

Нагадаємо, 10 серпня Київський районний суд Полтави закрив справу проти Кернеса в зв'язку з відмовою прокуратури брати участь у дебатах. Суддя Андрій Антонов зазначив, що прокурори не з'явилися на жодне з семи призначених засідань для проведення дебатів.

Генпрокуратура оскаржила це рішення і відкрила справу проти судді Антонова. Антонов подав у відставку і пояснив звільнення тиском на нього.

20 вересня суд зняв з розгляду апеляцію на закриття справи Кернеса, а захист подав клопотання про направлення провадження до іншого апеляційного суду.

Кернес і два його охоронці звинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. Вони, за версією слідства, викрали і побили двох евромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів, як заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram