ГоловнаПолітика

Шепелєв півтора року прослуховував офіс Іванющенка

Записи долучено до матеріалів справи.

Шепелєв півтора року прослуховував офіс Іванющенка
Фото: sud-report.org.ua

Колишній народний депутат Олександр Шепелєв, справу якого слухає Дарницький районний суд Києва, вів прослуховування офісу одного з функціонерів Партії регіонів Юрія Іванющенка. Про це стало відомо під час судового засідання, на якому допитували свідка у справі (про розкрадання коштів Родоводу - ред.) банкіра Юрія Дядечка, який звинуватив Шепелєва у замаху на його вбивство. Стенограму допиту опублікував "Судовий репортер".

Зокрема, протягом допиту він згадав про записи з прослуховуванням офісу Іванющенка, які той зберігав на жорстких дисках.

"Ці - записи з ноутбука Шепелєва, з депозитарної скриньки, яку відімкнули під час обшуку... Шепелєв, коли їхав з України, деякі цінні речі не захотів із собою забирати... Склав 38 жорстких дисків відео- і аудіозаписів з Рильського, 4 (де був офіс Іванющенка - ред.), де він півтора року записував Іванющенка.... Там був ноутбук Шепелєва, на який він попереписував з диктофонів, по папках розкладені", - розповів Дядечко.

При цьому він зазначив, що записи є серед матеріалів кримінальної справи.

Нагадаємо, Шепелєв був народним депутатом п'ятого і шостого скликань. Обирався за списком "Батьківщини", але у 2010 році перейшов у парламентську фракцію Партії регіонів. Його звинувачують у розкраданні коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком у організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку в розмірі 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

У липні 2013 року Шепелєва затримали в Угорщині. Його екстрадували в Україну в березні 2014 року, однак 6 липня Шепелєв утік з лікарні, куди його перевели з СІЗО. У березні 2015 року на підставі міжнародного ордера Інтерполу Шепелєва затримали російські правоохоронці в підмосковному селищі Горки. Пізніше його затримували у квітні в Москві. У серпні стало відомо, що він погодився співпрацювати з російським слідством і його випустили із СІЗО.

У грудні минулого року Генпрокуратура отримала дозвіл на заочне розслідування у справі Шепелєва, оскільки він переховувався від українського правосуддя, але був затриманий в лютому 2018 року на території Київської області.

Крім того, Шепелєва підозрюють в організації замаху на Сергія Дядечка, в організації вбивства екс-власника Автокразбанку Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 року і вбивства полковника УБОЗ МВС Романа Єрохіна, яке сталося 26 липня 2006 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram