ГоловнаПолітика

Путін з'їздив в окупований Крим

Він подивився балет і відвідав Володимирський собор у Севастополі.

Путін з'їздив в окупований Крим
Фото: kremlin.ru

Президент РФ Володимир Путін в суботу, 4 серпня, прибув в анексований Крим, де відвідав вечір-відкриття фестивалю "Опера в Херсонесі", який пройде на території музею-заповідника "Херсонес Таврійський" у Севастополі 10-12 серпня.

Про це повідомляє прес-служба президента РФ.

Разом з Путіним з Москви прилетіла віце-прем'єр Росії Ольга Голодець. З нею і "губернатором Севастополя" Дмитром Овсянніковим Путін обговорив хід роботи над проектом музейного та театрально-освітнього комплексів у Севастополі.

Дивлячись на фотографії земельних ділянок, де планують побудувати комплекси, Путін сказав: "Сумне видовище".

"Це м'яко сказано - сумне. Тобто не тільки в культуру кілька десятків років кошти не вкладалися", - відповіла йому Голодець.

Крім цього, Голодець доповіла Путіну, що порівняно з минулим роком кількість туристів у Криму зросла на 26%.

Відзначимо, МЗС України неодноразово наголошувало на неприпустимості неузгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на території Криму і Севастополя.

29 липня окупований Севастополь відвідав прем'єр РФ Дмитро Медведєв. Місцеві ЗМІ повідомляли, що участь Медведєва в офіційних заходах - лише формальний привід для візиту. Справжня мета його приїзду - обговорення провалу туристичного сезону, плачевний стан інфраструктури, а також "зникнення" двох мільярдів рублів, виділених на будівництво очисних споруд.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з неузгодженим з Україною перебуванням Медведєва в Криму.

Під час попереднього візиту до окупованого Криму в листопаді 2017 року Путін відкрив пам'ятник царю Олександру ІІІ в Ялті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram