ГоловнаПолітика

ВРП відсторонила від посад двох київських суддів Ластовку і Кізюн

Їх відсторонено до прийняття рішення про звільнення.

ВРП відсторонила від посад двох київських суддів Ластовку і Кізюн
Фото: Макс Требухов

Вища рада правосуддя України відсторонила від посади суддю Дніпровського районного суду міста Києва Нелю Ластовку, а також суддю Солом'янського районного суду міста Людмилу Кізюн.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета".

"Згідно з ч. 7. ст. 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та ч. 2. ст. 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», з огляду на рішення, прийняте Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 1 серпня 2018-го, судді Неля Ластовка і Людмила Кізюн відсторонені від правосуддя", - йдеться в повідомленні.

У разі прийняття рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відсторонюється від правосуддя до прийняття рішення про його звільнення з посади ВРП. Судді вважаються тимчасово відстороненими від правосуддя без прийняття Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Термін дії відсторонення суддів від правосуддя - до прийняття Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Нагадаємо, в березні минулого року суддя Ластовка була відсторонена від посади за незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану під час Революції гідності. Дисциплінарна палата ВРП також рекомендувала її до звільнення. Однак у січні ВРП відмовилася звільняти Ластовку, вирішивши, що в її діях під час розгляду справ автомайданівців були порушення, але вже закінчився річний термін притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

У липні Ластовка не пройшла кваліфікаційне оцінювання.

Суддя Людмила Кізюн розглядала справу екс-голови ДФС Романа Насірова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram