ГоловнаПолітика

У мерії Конотопа побилися прихильники і опоненти мера: 46 затриманих, 9 постраждалих (оновлено)

Прокуратура почала кримінальне провадження.

У мерії Конотопа побилися прихильники і опоненти мера: 46 затриманих, 9 постраждалих (оновлено)
Фото: 05447.com

У Конотопі Сумської області під час засідання міськради виник конфлікт між прихильниками чинного мера і його опонентами. Під час зіткнень постраждали четверо правоохоронців, 50 учасників бійки доставлені у відділ поліції.

Про це інформує прес-служба ГУ НП в Сумській області.

Оскільки на засіданні були присутні городяни та громадські активісти, працівники поліції встановили кордон між протиборчими сторонами, щоб не допустити зіткнень і жертв серед громадян.

"У результаті правоохоронцям довелося вжити превентивних заходів і вивести із зали 50 найбільш активних порушників порядку і доставити їх в поліцію. Під час зіткнень постраждали четверо поліцейських", - йдеться в повідомленні.

На цей час на місці події працює слідчо-оперативна група Конотопського відділу поліції, співробітники слідчого управління обласної поліції і прокуратури.

Після проведення першочергових заходів діям учасників конфлікту буде дана правова оцінка.

Оновлення. За даними видання 05447.com, в Конотопі депутати зірвали сесію і намагалися проголосувати за відставку мера.

"У сесійній залі почався хаос. Мер оголосив перерву, а більшість депутатів перейшла в малий зал, щоб провести власне засідання. Але домовитися між собою вони не змогли. Рішення про дострокове припинення повноважень мера не було підтримане", - йдеться в повідомленні.

Видання нагадує, що це вже третя спроба провести пленарне засідання без мера і секретаря. Попередні два мер назвав незаконними, а проекти рішень не набули чинності.

Оновлення 23:11. Конотопська місцева прокуратура почала кримінальне провадження за фактом зіткнень під час сесії міськради. Досудове слідство здійснює Конотопський відділ поліції, повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов'язків) та ч. 4 ст. 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, вчинене організованою групою).

Фото: facebook.com/Наталя Науменко

У прокуратурі повідомляють, що група молоді, озброєна предметами для завдання побоїв, увірвалася до сесійної зали. Співробітники поліції, щоб не допустити масових заворушень та жертв серед громадян, відтіснили молодих людей і застосували до них відповідні засоби обмеження свободи.

Зараз у відділі поліції перебуває 46 осіб, доставлених для з'ясування обставин. За медичною допомогою звернулося 7 співробітників поліції і 2 цивільні особи.

Тривають першочергові слідчі дії, на місці події, крім слідчо-оперативної групи, працюють прокурори прокуратури Сумської області та слідчі слідчого управління ГУ НП області.

За скоєне особам, які завдали тілесних ушкоджень правоохоронцям, загрожує до 14 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що Чернівецька міськрада відправила у відставку мера Каспрука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram