ГоловнаПолітика

Омелян: РФ намагається зруйнувати економіку двох морських портів - Бердянська і Маріуполя

З кінця квітня російські прикордонники затримали майже 100 українських суден в Азовському морі.

Омелян: РФ намагається зруйнувати економіку двох морських портів - Бердянська і Маріуполя
Фото: Макс Требухов

Російська Федерація проводить політику блокування входу в Азовське море і фактичного руйнування економіки двох морських портів - Бердянська і Маріуполя.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Радіо Свобода.

"Насправді маємо майже 100 уже затримань із кінця квітня цього року. Ми бачимо, що це навмисна політика Російської Федерації, яка спрямована на те, щоб заблокувати вхід в Азовське море. Фактично зруйнувати економіку двох морських портів - Бердянська і Маріуполя. І, безумовно, це може спричинити відплив якийсь, ескалацію, нестабільність регіону, люди будуть розуміти, що вони втратили робочі місця, немає зарплати, немає традиційного бізнесу, і це буде грати на руку виключно Кремлю", - сказав міністр.

За його словами, Україна вводитиме відповідні санкції. Тому, додав Омелян, він порушив це питання на засіданні уряду 11 липня.

"Я сподіваюся, що ситуація в Азовському морі, перетин Керченської протоки, Керченський міст буде предметом розгляду щонайменше РНБО, і ми повинні виступити з єдиною позицією про дзеркальні дії щодо Російської Федерації", - зазначив Омелян.

На думку міністра, дзеркальними діями може бути накладення санкцій на чорноморські, перш за все, порти Росії як з боку України, так і з боку інших держав, "які досі чомусь підтримують торговельні відносини з Росією".

Як повідомляли, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов остерігається провокацій в Азовському морі з боку Росії.

У Держприкордонслужбі вважають, що Росія в Азовському морі діє з позиції психологічного тиску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram