ГоловнаПолітика

Суд переніс засідання щодо продовження арешту Савченко через неявку адвокатів

Якщо адвокати не прийдуть, суд призначить Савченко безкоштовного захисника.

Суд переніс засідання щодо продовження арешту Савченко через неявку адвокатів
Фото: Сергей Нужненко

Через неявку адвокатів Шевченківський районний суд Києва переніс засідання для розгляду клопотання про продовження арешту народного депутата Надії Савченко на 12 липня. Про це повідомляє УНН.

Під час засідання сторона обвинувачення, "з огляду на невідкладність розгляду клопотання", попросила суд призначити Савченко безкоштовного адвоката, але та відмовилася.

"Я не бачу катастрофічної невідкладності процесу - можна перенести і на 13 число. Я відмовляюся від безкоштовного адвоката, тому що маю адвокатів, які захищають мої права", - сказала Савченко.

Заслухавши думки сторін процесу, слідчий суддя переніс розгляд клопотання на 10:00 12 липня. У разі неявки захисників "буде вирішуватися питання про надання безоплатної правової допомоги".

Нагадаємо, сьогоднішнє засідання мало відбутися о 14:00, але адвокати Савченко попросили суд відкласти засідання до 17:00 через зайнятість, втім і на 17:00 вони не прийшли.

На вчорашньому засіданні Савченко заявила відвід судді Хардіній, яка мала розглянути заявлений прокурорами відвід судді Олені Мелешак, через нібито порушення права на захист - суддя почала розглядати клопотання прокурорів за відсутності в залі засідань адвокатів.

Суддя Віталій Циктич відмовив Савченко в задоволенні її клопотання.

У той самий час суддя Шевченківського районного суду Києва Оксана Хардіна задовольнила заяву прокуратури про відвід слідчого судді Олени Мелешак, яка сьогодні мала розглядати клопотання сторони звинувачення про продовження арешту народного депутата Надії Савченко.

Термін перебування Савченко під вартою спливає 13 липня.

Кількість адвокатів у нардепа різна: спочатку захищати Савченко зголосилися Олег Соловей і Дмитро Бугай, але незабаром розірвали угоду через розбіжності в поглядах на захист із Вірою Савченко. Пізніше нардеп домовилася про адвокатські послуги з Олександром Шадріним, відомим зі справ Нелі Штепи і Гната Кромського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram