ГоловнаПолітика

Зустріч Трампа і Путіна відбудеться 16 липня у Гельсінкі

Президенти США і РФ проведуть переговори у столиці Фінляндії.

Зустріч Трампа і Путіна відбудеться 16 липня у Гельсінкі
Фото: EPA/UPG

Зустріч президента Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа відбудеться 16 липня в Гельсінкі, згідно з досягнутими домовленостями.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кремля.

Зазначається, що остаточна домовленість про проведення зустрічі була досягнута під час візиту в Москву радника з національної безпеки Трампа Джона Болтона.

"Під час переговорів планується обговорити поточний стан та перспективи подальшого розвитку російсько-американських відносин, а також актуальні питання міжнародного порядку денного", - йдеться у повідомленні.

Американський телеканал Fox News підтвердив у своєму Twitter, що місцем проведення саміту "Росія - США" обрали столицю Фінляндії.

Нагадаємо, про те, що Гельсінкі розглядається як місце зустрічі Путіна і Трампа, стало відомо 26 червня. Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, що готовий запропонувати свої послуги з проведення зустрічі на території країни. Раніше як імовірне місце зустрічі двох лідерів, яка планувалася на 15 липня, називали Відень.

Трамп неодноразово висловлював зацікавленість у відновленні позицій Путіна на світовій арені. Нещодавно він виступив за повернення до формату "Великої вісімки" з участю Росії. Президент США зазначив, що під час особистої розмови з Путіним на саміті G7 він неодмінно попросив би його "піти" з України та Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram