ГоловнаПолітика

США закликали Росію негайно звільнити українських політв'язнів

Питання звільнення українських політв'язнів обговорять і міністри "нормандської четвірки".

США закликали Росію негайно звільнити українських політв'язнів

Сполучені Штати Америки закликали Російську Федерацію звільнити незаконно засудженого українського журналіста Романа Сущенка, а також всіх інших українських політичних в'язнів.

Про це прес-секретар Держдепартаменту США Хізер Науерт повідомила в Twitter.

"Сполучені Штати закликають до негайного звільнення українського журналіста Романа Сущенка і всіх утримуваних Росією українських політичних в'язнів", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, де він перебував з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явлено звинувачення в "шпигунстві" (ст. 276 Кримінального кодексу РФ).

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України і нібито збирав секретні відомості про діяльність Збройних сил Росії і Росгвардії. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Розгляд справи Сущенка тривав з 27 березня по 28 травня 2018 року. 4 червня російський суд засудив Сущенка до 12 років позбавлення волі. Українець свою провину не визнав.

Раніше повідомлялося, що міністри "нормандської четвірки" в Берліні обговорять питання українських політв'язнів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram