ГоловнаПолітика

МЗС РФ вважає інсценування СБУ вбивства Бабченка антиросійською провокацією

У російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що радіють тому, що Бабченко живий.

МЗС РФ вважає інсценування СБУ вбивства Бабченка антиросійською провокацією

Міністерство закордонних справ Росії прокоментувало повідомлення про інсценування Службою безпеки України вбивства журналіста Аркадія Бабченка, вказавши на пропагандистський ефект від операції українських спецслужб.

МЗС Росії наголосило, що відразу ж після запуску слуху про вбивство Бабченка були зроблені заяви українського прем'єр-міністра та інших офіційних осіб, які прямо звинуватили у причетності до цього Росію.

"Тепер же українська влада повністю взяла курс на розкрутку русофобської брехні: за словами голови СБУ Василя Грицака, українські силовики затримали імовірного виконавця вбивства, який, як він наголосив, був нібито завербований російськими спецслужбами", - йдеться у коментарі.

Також у МЗС РФ заявили, що радіють тому, що російський громадянин живий. Водночас у російському зовнішньополітичному відомстві закликали закордонних партнерів і профільні міжнародні інститути зробити висновки.

Нагадаємо, повідомлення про загибель Бабченка від рук кілера з'явилося ввечері 29 травня. Під вечір 30 травня СБУ повідомила, що вбивство Бабченка було інсценуванням для запобігання замаху, замовленого російськими спецслужбами. Завербованого ними організатора злочину затримано. Спецоперацію вдалося провести завдяки співпраці із СБУ колишнього учасника АТО, якому організатор запропонував виконати замовлення за 30 тисяч доларів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає спробу спецслужб РФ організувати вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві спрямованою на дестабілізацію українського суспільства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram