ГоловнаПолітика

Соколюк заперечує тиск з боку АП у справі Саакашвілі

Голова Міграційної служби був на допиті.

Соколюк заперечує тиск з боку АП у справі Саакашвілі
Фото: Владислав Мусиенко

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду завершив допит голови Державної міграційної служби Максима Соколюка у справі про законність припинення українського громадянства колишнього президента Грузії, лідера політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі.

Про це сказала головуюча суддя Раїса Ханова.

Допит тривав близько 40 хвилин, Соколюка допитували як свідка.

Голова Міграційної служби заявив, що вважає законними свої дії під час внесення Міграційною службою подання про припинення українського громадянства Саакашвілі.

Також Соколюк заявив, що взагалі був здивований фактом надання українського громадянства екс-президентові Грузії, який перебуває під кримінальним переслідуванням.

При цьому він зазначив, що не пам'ятає подробиць процедури позбавлення громадянства Саакашвілі.

Соколюк заперечує, що на нього тиснули, в тому числі з Адміністрації Президента, під час ухвалення цього рішення. Також він заперечує отримання будь-якого заохочення за ухвалення позитивного рішення стосовно громадянства Саакашвілі.

При цьому Соколюк заявив, що чітко пам'ятає, як 28 липня 2017 року адвокати Саакашвілі ображали і штовхали його в службовому кабінеті, безпідставно звинувачуючи в перебуванні в нетверезому стані на робочому місці.

Нагадаємо, 12 лютого 2018 року прикордонники видворили Саакашвілі з України в Польщу в рамках процедури реадмісії. 26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко своїм указом припинив українське громадянство Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram