ГоловнаПолітика

БПП перерахував претензії до Гройсмана

Ірина Луценко пояснила ситуацію з перенесенням звіту уряду в Раді.

БПП перерахував претензії до Гройсмана

Недовиконання дохідної частини бюджету за три місяці, відсутність закону про пенсії колишнім військовослужбовцям, а також ситуація з чотирма міністрами - основні претензії фракції Блоку Петра Порошенка до голови Кабміну Володимира Гройсмана.

Про це на запитання LB.ua на погоджувальній раді заявила представниця президента в парламенті Ірина Луценко.

"Звіт уряду, згідно з нашим законодавством, повинен бути. Він був поставлений на засідання комітету з економічної політики на 18 квітня. Але у зв'язку із тим, що голова комітету Іванчук перебуває в закордонному відрядженні, звіт Кабміну перенесли на пізніше. Але звіт буде. Від цього ніхто не відмовляється. Не важливо, буде він на тиждень раніше чи пізніше. Ми наполягаємо, щоб звіт був. Я не бачу жодних суперечностей. Прем'єр-міністр, думаю, готовий до звіту. Тим паче, що в нього є про що звітувати", - заявила вона.

Луценко визнала, що фракція БПП має зауваження та запитання до уряду.

"Природно, є питання. Зокрема, це стосується закону про пенсії військовослужбовцям. Нас цікавить саме закон, а не постанова. Адже постанова Кабміну - це тимчасове явище. А потрібен закон. Нас також цікавить недовиконання дохідної частини бюджету за три місяці цього року. Це підв'язане до соціально-економічних питань і фінансування регіонів, медицини і так далі. Тому питання є", - сказала вона.

Також представниця президента в парламенті анонсувала низку кадрових рішень у рамках звіту Кабміну наприкінці червня.

"Жодних протистоянь чи сутичок між президентом і прем'єром немає. Це підтверджують конструктивні реформи. Немає жодних суперечностей і між президентом з парламентом... Щодо кадрів, то в нас чотири кандидатури - в.о. міністра. Якщо прем'єр їх не призначає, то це персональна відповідальність саме прем'єр-міністра. Тому це теж одне з питань, яке ми будемо порушувати", - пообіцяла вона.

Нагадаємо, 18 квітня комітет Верховної Ради з питань економічної політики мав заслухати звіт про перебіг і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів у 2017 році. Однак на сайті комітету з'явилося повідомлення, що звіт перенесено на 20 червня.

Після розгляду в комітеті звіт повинна розглянути Верховна Рада і затвердити або відхилити його. В останньому випадку можлива відставка уряду Володимира Гройсмана.

За даними шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, Блок Петра Порошенка збирався відкликати з Кабінету Міністрів чотирьох міністрів зі своєї квоти: Олександра Данилюка, Уляну Супрун, Ігоря Насалика і Тараса Кутового. Якби Гройсман не погодився на це, то БПП домагався б відставки всього уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram