ГоловнаПолітика

Порошенко, Меркель і Макрон зустрінуться в травні в Німеччині

"Ми втрьох обміняємося думками про подальші кроки".

Порошенко, Меркель і Макрон зустрінуться в травні в Німеччині
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зустрінуться в травні в німецькому місті Ахені.

Про це сказала Меркель на брифінгу 10 квітня.

"Український президент буде в Ахені. Можливо, там буде зустріч. Ми про це говорили. Президент Макрон буде там і я. Але це, звичайно, не буде "нормандський формат", тому що він складається з чотирьох, а російського президента не буде в Ахені. Ми втрьох обміняємося думками про подальші кроки, але це не можна називати "нормандським форматом", - сказала вона, відповідаючи на запитання журналістів про ймовірну зустріч "нормандської четвірки" в Ахені.

Раніше російська газета "КоммерсантЪ" повідомила, що зустріч трьох лідерів може відбутися на полях церемонії вручення міжнародної премії ім. Карла Великого, яку "за внесок в об'єднання Європи" буде надано президентові Франції Еммануелю Макрону.

Нагадаємо, лідери "нормандської четвірки" востаннє збиралися восени 2016 року. Зустріч пройшла без особливого результату. Відтоді переговори проходять рідко і на нижчому рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram