ГоловнаПолітика

Бурбак: рівень довіри до антикорупційних органів катастрофічно впав

Чи зможуть його повернути діючі керівники - велике питання, вважає нардеп.

Бурбак: рівень довіри до антикорупційних органів катастрофічно впав
Фото: Макс Требухов

Публічні суперечки між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою і Національним антикорупційним бюро віддаляють Україну від реальної боротьби з корупцією. Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак після заслуховування звітів керівників цих антикорупційних органів.

"Публічний конфлікт між НАБУ і САП показує, що керівники цих відомств зосереджуються на скандальному піарі. «Народний фронт» обурений цими чварами. Все це лише віддаляє Україну від реальної боротьби з корупцією. Рівень довіри до антикорупційних органів у суспільстві катастрофічно впав", - зазначив Максим Бурбак.

Керівник фракції нагадав, що "Народний фронт" давно вимагає перейти від піару до практичних результатів - обвинувальних вироків проти дійсно високопоставлених корупціонерів. 

"Де конкретні справи і конкретні вироки в судах? І не треба нам розповідати, що цьому заважає створення антикорупційного суду", - наголосив Максим Бурбак.

За його словами, дії НАБУ мають політично мотивовані стандарти.

"Події останніх місяців дають українцям підстави сумніватися, зокрема, в процесуальних діях НАБУ і САП щодо конкретних проваджень. Навіть непрофесіоналові видно політично мотивовані подвійні стандарти в роботі НАБУ", - зазначив керівник фракції.

"Мабуть, політичне угруповання використовує НАБУ як інструмент просування свого політичного проекту. Йдеться про депутата-оптиміста з елітною нерухомістю, Гізо Углаву і т.д.", - додав Максим Бурбак.

Керівник фракції також відзначив бездіяльність з боку НАБУ в питанні зриву приватизації Одеського припортового заводу.

"У 2016 році був перший конкурс з прозорої публічної приватизації. Після того як Саакашвілі з певними посадовими особами з НАБУ зробив усе для зриву цього прозорого конкурсу, жодної заявки не надходило", - розповів Бурбак.

Він додав, що зрив приватизації вигідний Росії, яка таким чином могла показати світу, що Україна не підходить для інвестицій і дискредитувати країну в очах інвесторів.

"Народний фронт" - саме та політична сила, яка ініціювала і проводила через парламент антикорупційні реформи, створила НАБУ і САП. Ми вважаємо, що НАБУ і САП повинні існувати, але нам треба повернути довіру людей до цих органів. Усе суспільство надало вам дуже величезний кредит довіри, який ви бездумно втрачаєте. Але цей кредит треба буде повертати, а чи можете ви це зробити - велике питання", - резюмував керівник фракції "Народний фронт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram