ГоловнаПолітика

Черга на друк закордонних паспортів становить 675 тисяч заявок

Українцям запропонували залишати скарги на виробника паспортів.

Черга на друк закордонних паспортів становить 675 тисяч заявок
Фото: Макс Требухов

Незважаючи на запуск другої лінії на поліграфкомбінаті "Україна", черга на друк біометричних паспортів для виїзду за кордон зберігається.

Про це повідомила прес-служба Державної міграційної служби.

"З початку 2018 року в Україні було оформлено і виготовлено близько 1,4 млн закордонних паспортів. Проте в черзі на персоналізацію на поліграфкомбінат "Україна" досі залишається близько 675 тис. документів", - заявили у відомстві.

У зв'язку із цим ДМС створила на своєму сайті форму звернення, якою можуть скористатися громадяни, які не отримали своєчасно закордонний паспорт через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонний паспорт в умовах підвищеного попиту. Якщо термін видачі документа минув, а паспорт не персоналізовано на поліграфкомбінаті "Україна", Міграційна служба буде направляти звернення підприємству-виробнику для подальшого розгляду.

При цьому Міграційна служба нагадує, що будь-які пропозиції від будь-яких посередників із надання послуг "прискорення" оформлення закордонних паспортів є незаконними. Інформацію про таких "посередників" міграційна служба передає в Нацполіцію для подальшого реагування.

Нагадаємо, поліграфкомбінат "Україна" заявляв, що черга на виготовлення закордонного паспорта буде ліквідована протягом 70 днів після запуску нового обладнання. Відтоді минуло вже 73 дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram