ГоловнаПолітика

Кузьмін подав до суду на Київську міськраду

Справа стосується комплексу "Пуща-Водиця".

Кузьмін подав до суду на Київську міськраду
Ренат Кузьмин
Фото: job-sbu.org

В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов від Рената Кузьміна до Київської міської ради. Про це повідомляється на сайті Судової влади.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Київської міськради про скасування розпорядження Київської міської державної адміністрації «Про надання Комплексу «Пуща-Водиця» дозволу на проектування та реконструкцію з добудовою будинку №46 на вул.Вишгородська, 150 в Оболонському районі».

Зараз суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва арештував будинок Кузьміна в Пущі-Водиці загальною площею 1068 кв. м з підвалами, навісами і гаражем на вул. Вишгородській, 150 (Межигірське лісництво).

У листопаді 2006 року Держуправління справами надало Кузьміну в користування будинок в комплексі відпочинку "Пуща-Водиця". Влітку 2008 Кузьмін отримав дозвіл на проведення капітального ремонту, зобов'язавшись інвестувати в реконструкцію 1 млн грн. Через місяць він отримав дозвіл на реконструкцію з добудовою гостьового будинку, лазні, альтанки з барбекю і встановленням паркану.

За версією слідства ГПУ, в 2008-2010 роках Кузьмін, як заступник і перший заступник генерального прокурора України, в змові з директором "Пущі-Водиці" захопив 1,0457 га земель рекреаційного призначення на території комплексу і побудував там житловий будинок. Цими діями державі було завдано збитків на суму понад 1,2 млн гривень. У справі проходить Кузьмін і директор комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram