ГоловнаПолітика

Супрун розповіла, як їй пропонували хабар квартирою

Вона пішла в НАБУ наступного дня після пропозиції.

Супрун розповіла, як їй пропонували хабар квартирою
Фото: Макс Требухов

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як їй пропонували хабар квартирою. На початку місяця обшуки у цій справі пройшли у мера міста Вишневе Київської області Іллі Дікова і помічника нардепа Олега Ляшка Олександра Богачова.

"Понад рік тому один з помічників народних депутатів запропонував мені хабар у вигляді квартири за те, щоб я, користуючись службовим становищем, допомогла медичній установі отримати дороге устаткування. Наступного дня звернулася до детективів НАБУ із заявою про ознаки злочину. Опісля я і мій позаштатний радник брали участь у слідчих діях, щоб задокументувати все. До подальших зустрічей з помічником народного депутата приєднався і мер міста, який підтвердив намір хабара у вигляді квартири. Квартиру запропонували оформити на мого позаштатного радника, який зіграв роль довіреної особи", - написала Супрун у фейсбуці.

Вона підкреслила, що Міністерство охорони здоров'я готове допомагати в отриманні медичного обладнання громаді, яка його потребує, але не таким шляхом.

"Підтримувати запити від міст і медичних установ на отримання необхідного устаткування є частиною наших обов'язків. Для їх виконання пропонувати посадовцям хабарі не потрібно. Такі спроби отруюють спроби уряду відновити довіру суспільства до державної служби", - заявила Супрун.

В.о. міністра сказала, що буде уважно стежити за перебігом слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram