ГоловнаПолітика

Савченко могла втекти до Росії, - Тетерук

«Як агент, який вже провалився, вона може перебувати тільки на території агресора».

Савченко могла втекти до Росії, - Тетерук
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Надія Савченко могла втекти до Росії.

Про це LB.ua заявив заступник голови фракції «Народний фронт» і член Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук.

«Як громадянин, а не член партії, стверджую, що Надія Савченко перебуває не в Страсбурзі, а на території країни-агресора. Володимир Ар'єв - віце-президент ПАРЄ підтвердив, що її немає в складі делегації України», - заявив він.

Тетерук не виключив, що Савченко покинула Україну через скандал із затриманням Володимира Рубана та її викликом на допит в СБУ.

«З огляду на все, що сталося після затримання Рубана, я вважаю, що вона таким чином намагається уникнути відповідальності на території України. І як агент, який вже провалився, вона може перебувати тільки на території агресора», - сказав він.

У свою чергу член Комітету з питань нацбезпеки і оборони та нардеп «Народного фронту» Юрій Береза додав, що «Надя-торпеда» дуже передбачувана». І тому робить все, щоб відтягнути зустріч і серйозну розмову з українськими спецслужбами.

«Природно, з цією метою вона покинула Україну. Не сумніваюся, що після такої бесіди з нашими спецслужбами будуть всі підстави для позбавлення її депутатської недоторканності. Упевнений, що голосів за це рішення в сесійній залі буде більше, ніж достатньо. Вона для нас давно зрадник національних інтересів, який грає на боці Росії», - вважає парламентарій.

Раніше сьогодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Надію Савченко викликали на допит 13 березня в зв'язку зі справою проти голови Центру звільнення полонених Володимира Рубана, але "сьогодні о 4:00 ранку вона відбула з території країни для участі в міжнародній конференції".

Нагадаємо, Рубана затримали 8 березня з великим арсеналом зброї в пункті пропуску при виїзді з "ДНР". Його підозрюють в підготовці замаху на керівництво країни. Савченко хотіла взяти Рубана на поруки, але суд постановив заарештувати його на два місяці - до 6 травня без визначення застави.

Рік тому Савченко та Рубан їздили до виправної колонії в окупованій Макіївці, де містяться українські військовополонені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram