ГоловнаПолітика

Суд заочно заарештував бізнесмена Димінського

У серпні 2017 року він залишив територію України.

Суд заочно заарештував бізнесмена Димінського
Петр Дыминский
Фото: football.ua

Печерський районний суд Києва заочно заарештував бізнесмена, президента футбольного клубу "Карпати" (Львів) Петра Димінського, підозрюваного в причетності до смертельної дорожньо-транспортної пригоди.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"1 березня 2018 року слідчим суддею Печерського районного суду Києва задоволено клопотання старшого слідчого у ВВС Головного слідчого управління Національної поліції, узгоджене заступником начальника відділу Генпрокуратури, і щодо підозрюваного Димінського обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За інформацією органів досудового розслідування, в серпні 2017 року він залишив територію України і в країну не повертався", - повідомили в Генпрокуратурі.

11 грудня 2017 року Димінського оголосили в розшук.

Нагадаємо, 18 серпня минулого року на трасі Львів-Краковець "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, узятий під варту, а пізніше переведений під домашній арешт. У той самий час родичі загиблої наполягали, що за кермом "Мерседеса" перебував сам Димінський.

Слідство призначило низку процесуальних дій, за підсумками яких було встановлено, що Борщ не керував машиною в момент аварії. Димінський був оголошений у всеукраїнський розшук, а МВС попросило Інтерпол оголосити його в міжнародний розшук. 22 серпня Димінський полетів у Швейцарію і з того часу в Україну не повертався.

Нацполіція повідомила про підозру Димінському 7 грудня. Протягом слідства було встановлено, що саме він, а не його охоронець, спровокував ДТП. Охоронцеві були оголошені звинувачення в приховуванні злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram