ГоловнаПолітика

США зняли візові санкції проти Іванющенка

Екс-нардеп відвідав США вже в лютому цього року.

США зняли візові санкції проти Іванющенка
Юрий Иванющенко
Фото: novostey.com

Влада США ухвалила рішення скасувати візові санкції проти колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка. Про це заявив адвокат бізнесмена Юрій Колесніков, повідомляє РБК-Україна.

Колесніков впевнений, що це стало можливим багато в чому завдяки роботі українських і американських юристів.

"Це рішення стало можливим завдяки злагодженій роботі українських і американських юристів з Cohen Williams Williams, які представляють інтереси бізнесмена. Ми виконали величезну роботу, і її результатом стало чергове підтвердження невинності Іванющенка", - зазначив він.

Колесніков додав, що Іванющенко відвідав США вже в лютому 2018 року.

"Нам вдалося довести до відома американських структур рішення європейських інституцій щодо зняття санкцій з Юрія Іванющенка, а також рішення Верховного суду України про закриття проти нього кримінальних процесів", - прокоментував рішення один з партнерів Cohen Williams Williams Ройвен Коен.

Марк Вільямс, ще один партнер юридичної групи "Cohen Williams Williams", зазначив, що "компанія Cohen Williams Williams проробила величезну роботу в цій непростій справі. Успішне завершення процесу підтвердило реноме компанії як однієї з найкращих юридичних компаній".

Як повідомлялося, в листопаді Європейський суд загальної юрисдикції ухвалив рішення про скасування санкцій стосовно колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка, який вже з березня був виключений зі санкційного списку ЄС.

Суд задовольнив позов Іванющенка, постановив визнати рішення Ради ЄС про обмежувальні заходи, спрямовані проти певних осіб, підприємств і органів у зв'язку з ситуацією в Україні, від 5 березня 2015 року та від 4 березня 2016 року недійсними щодо нього.

Також суд зобов'язав ЄС оплатити всі судові витрати Іванющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram