ГоловнаПолітика

Слідство попросило заарештувати Труханова із заставою 50 млн гривень

Запобіжний захід оберуть сьогодні.

Слідство попросило заарештувати Труханова із заставою 50 млн гривень
Фото: Трасса Е-95

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро просять суд заарештувати мера Одеси Геннадія Труханова із заставою в розмірі 50 млн гривень.

Про це заявив голова САП Назар Холодницький, пише "РБК-Україна".

"Зараз вони [Труханов і його заступник] перебувають у НАБУ, з ними тривають слідчі дії. Прокуратура клопотатиме про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в 50 млн гривень для одеського міського голови, 30 млн гривень - його заступникові і 10 млн гривень усім іншим фігурантам", - повідомив він.

Холодницький сподівається, що суд стосовно Труханова відбудеться сьогодні.

"Справи будуть слухати в Солом'янському районному суді. Сподіваюся, що сьогодні. Клопотання вже доправлено в суд, о 16:05 воно вийшло із САП, очікуємо розподілу", - заявив він.

Труханова затримали вранці в середу в аеропорту "Бориспіль". Його підозрюють за ч.5 ст.191 (крадіжка) у справі "Краяну". Восени 2016 року мерія Одеси купила будівлю заводу "Краян" за 185 млн гривень у приватної структури, яка на початку того самого року придбала її на ліквідаційному аукціоні лише за 11,5 млн гривень. Отримані гроші продавець намагався переказати на рахунок фіктивної компанії, але угоду вдалося заблокувати, і зараз вони перебувають під арештом.

Разом з Трухановим підозрюють ще кількох людей, у тому числі віце-мера Павла Вугельмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram