ГоловнаПолітика

Саакашвілі намагатиметься відновити українське громадянство

Політик обіцяє боротися проти олігархів.

Саакашвілі намагатиметься відновити українське громадянство
Фото: Сергей Нужненко

Колишній голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі намагатиметься відновити українське громадянство.

Про це він заявив на прес-конференції у Варшаві, передає "112 Україна".

"Спроба позбутися від мене як від українського політика - приречена. Я був, я залишаюся українським політиком, так само, як і є грузином, природно. Але я буду відновлювати своє українське громадянство", - заявив він.

Також він обіцяє боротися проти українських олігархів.

"Шия у мене пройде, а шию українському олігархату ми звернемо. Я їм обіцяю", - сказав Саакашвілі, додавши, що, на його думку, президент Петро Порошенко "дуже боїться його політичної персони".

При цьому він запевнив, що кордон проривати більше не буде. "Наступного разу це буде з одного з європейських міст звичайним рейсом... Я спокійно прилечу в "Бориспіль", мене спокійно зустрінуть люди. І це буде найближчим часом", - упевнений політик.

Нагадаємо, в понеділок спецназ Держприкодонслужби затримав Саакашвілі в київському ресторані, після чого політика видворили літаком до Польщі.

Саме з Польщі Саакашвілі потрапив в Україну 10 вересня, прорвавшись через кордон. На той момент він уже був позбавлений українського громадянства.

6 лютого Саакашвілі остаточно відмовили в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram