ГоловнаПолітика

Станція метро "Петрівка" в Києві стала "Почайною"

За це рішення проголосували 70 депутатів Київської міськради.

Станція метро "Петрівка" в Києві стала "Почайною"
Фото: kp.ua

Київська міська рада на своєму засіданні 8 лютого перейменувала станцію "Петрівка" столичного метрополітену в "Почайну".

За прийняття відповідного проекту рішення проголосували 70 депутатів за мінімально необхідних 61.

Громадське обговорення перейменування пройшло на сайті Київміськадміністрації в період з 1 березня 2017 року до 1 травня 2017 року. Участь у голосуванні взяли 1942 людини. З них 1 426 громадян (73%) підтримали перейменування станції "Петрівка", інші висловилися проти.

Також депутати перейменували Куренівсько-Червоноармійську лінію метро в Оболонсько-Теремківську.

На засіданні в четвер депутати виключили з порядку денного засідання міськради питання про перейменування міжнародного аеропорту "Київ" в аеропорт імені Ігоря Сікорського.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла закон про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду і символіку. Законом про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного режимів забороняється публічне використання символіки таких режимів, встановлюється обов'язок перейменування населених пунктів, об'єктів топоніміки, організацій і торгових марок.

Назва "Петрівка" пов'язана з прізвищем радянського партійного діяча Григорія Петровського і теж підлягає зміні.

Річка Почайна розділяла Поділ і Оболонь. У водах цієї річки за часів князя Володимира були хрещені кияни. Почайна багаторазово згадується в стародавніх літописах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram