ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив Ложкіна (оновлено)

В.о. секретаря Національної інвестради став Дмитро Шимків.

Порошенко звільнив Ложкіна (оновлено)
Борис Ложкин
Фото: Архив

Президент Петро Порошенко вивів зі складу Національної інвестиційної ради Бориса Ложкіна.

Ложкін став секретарем ради в серпні 2016 року відразу після відставки з посади голови Адміністрації президента.

Тимчасове виконання обов'язків секретаря ради покладено на Дмитра Шимківа - заступника голови адміністрації президента, йдеться в указі голови держави.

Національна інвестиційна рада - консультативно-дорадчий орган при Президентові, створений у 2014 році замість Ради вітчизняних та іноземних інвесторів.

Оголошуючи про призначення Ложкіна секретарем ради, Порошенко говорив, що він буде "ключовим комунікатором у такому надзвичайно важливому питанні, як залучення інвестицій".

Оновлення. Ложкін у фейсбуці написав, що буде займатися бізнесом.

"За покликанням я бізнесмен і інвестор. Минулого року спільно з [колишнім міністром інфраструктури] Андрієм Пивоварським ми створили інвестиційну компанію. Зараз вона готова перейти до реалізації низки інвестиційних проектів", - написав він.

Серед своїх досягнень на посаді секретаря Нацради Ложкін назвав участь у раді керівників найбільших міжнародних компаній. Також він відзначив зміну структури прямих іноземних інвестицій.

"2017 року в економіку України прийшли $2,3 млрд прямих іноземних інвестицій. Важливо, що їх структура змінилася в позитивний бік. Якщо протягом 2016 року більша частина ПІІ прямувала у фінансовий сектор (фактично проводилася докапіталізація банківської системи), то вже 2017 року левова частка інвестицій була спрямована в реальний сектор економіки", - написав колишній секретар Нацради.

Нагадаємо, обсяг прямих іноземних інвестицій за 2016 рік був майже удвічі більшим, ніж минулого року - 4,4 мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram