ГоловнаПолітика

Бурбак: парламент повинен розчистити шлях для нового закону про антикорупційний суд

"Це буде потужний крок, щоб антикорупційні органи працювали ефективно".

Бурбак: парламент повинен розчистити шлях для нового закону про антикорупційний суд
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" звернулася до парламенту з вимогою підтримати голосуванням відгук антикорупційного закону для можливості внесення нового від Президента.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак, повідомляє прес-служба партії.

"Закликаю всі фракції, всіх політично відповідальних депутатів проголосувати за відкликання антикорупційного законопроекту про антикорупційний суд для того, щоб звільнити шлях для подання Президентом України законопроекту про створення антикорупційного судочинства", - зазначив Бурбак.

"Це буде потужний крок, щоб антикорупційні органи працювали ефективно, та ми, нарешті, побачили корупціонерів за ґратами", - зазначив керівник фракції.

Він зазначив, що створенням антикорупційних органів активно займався на посаді прем'єр-міністра Арсеній Яценюк та коаліційний уряд.

"Ми з вами приймаємо бюджет, де другий рік закладаємо потужне фінансування для ефективної роботи антикорупційних органів. Ми створили НАБУ, САП, НАЗК та зацікавлені, щоб вони працювали ефективно", - зазначив Максим Бурбак.

Він також зазначив, що парламентський Комітет з питань запобігання та протидії корупції повинен розробити порядок розгляду призначення аудитора НАБУ.

"Ми, нарешті, повинні вибрати публічно, прозоро - щоб вся країна побачила процес обрання аудитора НАБУ від парламенту", - зазначив Максим Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram