ГоловнаПолітика

Охоронцеві Димінського висунули звинувачення в приховуванні злочину

З Андрія Борща знято звинувачення в скоєнні смертельної ДТП.

Охоронцеві Димінського висунули звинувачення в приховуванні злочину
Архив

З охоронця бізнесмена Петра Димінського Андрія Борща, який намагався взяти на себе відповідальність за свого шефа, знято звинувачення в скоєнні смертельної ДТП.

Замість цього йому висунено звинувачення за ст. 396 КК (приховування злочину), написав у фейсбуці близький до МВС нардеп Антон Геращенко.

"Він знав, хто скоїв цей злочин, і свідомо приховував це від суду і слідства", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, Головне слідче управління Національної поліції 7 грудня повідомило про підозру Димінському. Протягом слідства було встановлено, що саме він, а не його охоронець, спровокував ДТП, в якій загинула мешканка Львівської області. Димінського підозрюють за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу - порушення правил безпеки дорожнього рух, що призвело до загибелі людини.

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання Димінського і доставку його в суд для обрання запобіжного заходу - утримання під вартою. Аварія сталася 18 серпня на трасі Львів-Краковець. "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, якого взяли під варту, а пізніше перевели під домашній арешт. У той самий час родичі загиблої наполягали, що за кермом "Мерседеса" перебував сам Димінський.

Слідство призначило низку процесуальних дій, за підсумками яких було встановлено, що Борщ не керував машиною в момент аварії.

Національна поліція проводить заходи зі встановлення місцезнаходження Димінського і його виклику до слідчого. Якщо бізнесмен проігнорує виклик, його оголосять у розшук.

Димінському загрожує до 8 років позбавлення волі.

Він володіє ФК "Карпати" і телеканалом ZIK.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram