ГоловнаПолітика

Перша заступниця голови ДМС розповіла свою версію про хабарі від агента НАБУ під прикриттям

Пімахова заперечує, що вона займалася здирництвом.

Перша заступниця голови ДМС розповіла свою версію про хабарі від агента НАБУ під прикриттям
Дина Пимахова
Фото: kadry.net.ua

Перша заступниця голови Державної міграційної служби Діна Пімахова розповіла власну версію затримання детектива Національного антикорупційного бюро.

На брифінгу в четвер Пімахова розказала, що вона познайомилася з агентом у квітні 2017 року, незабаром після того, як заступила на посаду. Він вийшов на неї через оголошення про продаж мікроавтобуса і назвався менеджером арабського інвестиційного фонду "Мубадала". Агент і Пімахова потоваришували і спілкувалися кілька місяців, після чого чоловік раптом запропонував допомогти йому з легалізацією деяких іноземних громадян.

"Я відмовила. На наступних зустрічах він продовжив пропонувати це, при цьому вказав, що за це можливо певну грошову винагороду. Після цього я йому вказала, що за такі дії передбачена відповідальність", - заявила чиновниця. У відповідь чоловік нібито попередив, що знайде інший спосіб легалізувати цих іноземців.

"Після цієї зустрічі я звернулася із заявою в СБУ, де вказала, що мені як державному службовцю, як першій заступниці голови Державної міграційної служби запропоновано хабар чоловіком з установчими даними Сергій Тітенков за незаконне сприяння у вирішенні незаконної легалізації іноземців на території України", - заявила Пімахова.

29 листопада його затримали під час спроби передати їй 15 тисяч доларів США.

"У момент затримання мені стало відомо, що в нього вилучили спеціальні технічні засоби, а також мені стало відомо, що в нього інші установчі дані - на ім'я Сергій Боярський, а також що він є представником Національного антикорупційного бюро України", - заявила чиновниця.

Пімахова стверджує, що версія НАБУ про те, що вона вимагала хабар, - це неправда.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро заявило, що Генеральна прокуратура і Служба безпеки України зірвали спецоперацію під прикриттям, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram