ГоловнаПолітика

Захід лоукостів залежатиме від того, чи розпочне працювати в Україні Ryanair, - Омелян

Мінінфраструктури веде переговори про створення дочірніх компаній лоукостів в Україні.

Захід лоукостів залежатиме від того, чи розпочне працювати в Україні Ryanair, - Омелян
Фото: Макс Требухов

Міністерство інфраструктури веде переговори з декількома лоукостами про створення дочірніх компаній в Україні.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент LB.ua.

"Зараз йдуть переговори з Ryanair. І це буде індикатором, наскільки нас підтримують. Насправді охочі компанії є, є компанії, які готові розглядати свою розширену роботу на українському ринку, аж до створення своїх дочірніх компаній. Єдине їхнє прохання - щоб правила і підходи для всіх були однаковими. Цим індикатором буде Ryanair. Якщо нам вдасться вибудувати загальну політику держави, державних підприємств, переконати учасників ринку, що це здорова конкуренція, а не робота на будь-які монополії, у нас буде прогрес. Я сподіваюся, що ми зможемо відійти від аматорства до збалансованої політики", - сказав Омелян.

Насамперед ведуться переговори щодо заходу лоукост-компаній в аеропорти Києва та Львова.

"Насамперед це будуть два базових державних аеропорти "Бориспіль" і "Львів". Це те, що треба для мене, як для міністра, оскільки вони перебувають в моєму підпорядкуванні. Але ми безумовно всіляко залучаємо всі регіональні аеропорти. Буквально сьогодні у нас була велика нарада, куди ми запросили всі 19 аеропортів України, які здійснюють комерційні рейси. Ми обговорювали політику, ми запросили міжнародних керівників, які ділилися своїм досвідом, розповіли, які у них є ставки, які у них є підходи, бізнес-плани. Була абсолютно відверта дискусія", - зазначив Омелян

Водночас міністр сказав, що не готовий коментувати, з якими конкретно авіакомпаніями тривають переговори.

Нагадаємо, Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня. Лоу-кост планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. 10 липня аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши ймовірні збитки від роботи авіакомпанії в 2 млрд грн на рік. Після цього Ryanair оголосив про скасування польотів в Україну. У ситуацію втрутився уряд, зараз переговори з Ryanair відновлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram