ГоловнаПолітика

Ув'язнений в Росії українець Клих шість днів провів у комі

Його забирали в психіатричну клініку.

Ув'язнений в Росії українець Клих шість днів провів у комі
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Стан здоров'я ув'язненого в Росії українця Станіслава Клиха різко погіршився, він провів у комі шість днів. Про це 9 листопада розповіла кримчанка, громадянська активістка Ольга Афанасьєва, передає Крим.Реалії.

"Я розмовляла з його мамою, вона їздила до нього недавно, і він дійсно перебуває в дуже важкому стані. Його забирали в психіатричну клініку, так напхали ліками, що він 6 днів провів у комі, у нього пролежні. Мама дуже переймається, каже, що, можливо, зараз його ще можна врятувати, щоб хоч якийсь розум у нього залишився... Мова йде про збереження життя", - сказала Афанасьєва.

Наприкінці серпня адвокат Ілля Новіков повідомив, що український політв'язень Станіслав Клих перебуває в лікарні у Магнітогорську.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років в'язниці відповідно у справі про участь у бойових діях проти федеральних військ в першу чеченську кампанію. Карпюка заарештували у березні 2014 року, Клиха - у серпні 2014-го.

На Карпюка і Клиха дав свідчення українець Олександр Малофєєв. Він також заявив, що у Чечні воював колишній український прем'єр Арсеній Яценюк.

У жовтні 2016 року Верховний суд РФ визнав вирок законним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram