ГоловнаПолітика

Апеляційний суд підтвердив конфіскацію в "Самопомочі" понад 130 тис. гривень внесків

Голову Київської облорганізації партії Ірину Сисоєнко оштрафовано на 1,7 тис. гривень.

Апеляційний суд підтвердив конфіскацію в "Самопомочі" понад 130 тис. гривень внесків
Ирина Сысоенко
Фото: samopomich.ua

Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Печерського райсуду про конфіскацію майже 132 тис. гривень внесків Київської обласної організації партії "Самопоміч" у зв'язку з порушеннями під час їх переказування.

Про це повідомляють на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Постановою Печерського райсуду Києва від 27 червня 2017 року, залишеною без змін ухвалою Апеляційного суду Києва від 2 жовтня 2017 року, Ірину Сисоєнко - керівника Київської обласної організації політичної партії "Об'єднання "Самопоміч", народного депутата України - визнано винною в скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 21215 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено штраф у розмірі 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень, з конфіскацією в державний бюджет суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 131 тис. 900 гривень", - йдеться в повідомленні.

Суд першої інстанції розглядав справу за адміністративним протоколом, поданим НАЗК.

"НАЗК виявило, що протягом звітного періоду на підтримку партії здійснювалися благодійні внески через касу цієї організації. Внески на загальну суму 131 тис. 900 гривень були отримані через касу партії від 10 фізосіб, і протягом трьох останніх місяців 2016 року Ірина Сисоєнко вносила ці грошові кошти на поточний рахунок партії "Об'єднання "Самопоміч", що є порушенням ч.8 і ч.9 ст.14 Закону "Про політичні партії в Україні", - наголосили в НАЗК.

Нагадаємо, раніше через схожі порушення конфіскували кошти УКРОПу, Прогресивної соціалістичної партії, Конгресу українських націоналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram