ГоловнаПолітика

Матіос заявив про затримання двох п'яних офіцерів на складі з ракетами "Точка-У"

Прокурор долучився до критики керівництва Генштабу.

Матіос заявив про затримання двох п'яних офіцерів на складі з ракетами "Точка-У"
Фото: Владислав Мусиенко

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос стверджує, що 27 вересня Військова служба правопорядку нібито затримала двох п'яних офіцерів на складі з ракетами "Точка-У".

"Учора в одній з військових частин на території України, на складах якої розміщені ракетні снаряди для ракетних комплексів "Точка-У", військовою прокуратурою і військовою службою правопорядку були виявлені на місці несення служби 2 старші офіцери, які перебували в стані повного алкогольного сп'яніння", - сказав він на брифінгу в четвер.

Затриманих підполковника і полковника відсторонено від служби, на них складено адміністративні протоколи.

Матіос підкреслив, що це не поодинокий випадок. На його думку, керівництво Генерального штабу винне в неналежній охороні складів боєприпасів.

Таким чином, Матіос долучився до критики начальства Генштабу, яку напередодні запустили представники "Народного фронту".

Також він поскаржився на недостатню охорону складу боєприпасів Міністерства оборони поблизу Калинівки, де 26 вересня сталася пожежа.

"Фактично на момент вибухів арсенал охороняли кілька передбачених номенклатурою посад зенітного прикриття арсеналу і 17 працівників воєнізованого підрозділу охорони. На думку попереднього слідства, кількість людей, залучених для охорони цієї бази не відповідала ступеню її завантаженості, можливих наслідків і потребі забезпечення необхідної охорони", - сказав він.

Матіос зазначив, що в лавах воєнізованої охорони переважно служать люди похилого віку, які отримують низьку зарплату, а отже, мають низьку мотивацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram