ГоловнаПолітика

У суді оголосили обвинувальний акт полковнику Без'язикову

Військовий не визнає себе винним і не розуміє суті обвинувачення. 

У суді оголосили обвинувальний акт полковнику Без'язикову
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва заслухав обвинувальний акт щодо полковника Збройних сил України Івана Без'язикова, передає Радіо Свобода.

Генпрокуратура звинувачує його в державній зраді, а також в участі в терористичній організації.

В обвинувальному акті зазначається, що Без'язиков у період з 25 серпня 2014 року до 27 травня 2015 року, перебуваючи на непідконтрольній українській владі території, обіймав посаду так званого заступника начальника розвідувального управління "ДНР", збирав розвідувальну інформацію про пересування українських військових підрозділів і брав участь у проведенні інформаційних операцій з дискредитації Збройних сил України.

Своєю чергою Без'язиков заявив, що він не визнає себе винним в інкримінованих злочинах і не розуміє суті обвинувачення.

Суд оголосив перерву в засіданні до 15 вересня.

Нагадаємо, Без'язиков був затриманий за підозрою у співпраці з бойовиками. Він потрапив у полон 16 серпня 2014 року в Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав по тіла загиблих. Військового звільнили з полону 5 липня 2016 року внаслідок спецоперації СБУ.

14 грудня Без'язиков був заарештований до 8 лютого 2017 року включно без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram