ГоловнаПолітика

Муженко: Військові навчання РФ у Білорусі становлять загрозу для НАТО

"Ми прораховуємо різні сценарії дій противника, включаючи наступальні дії". 

Муженко: Військові навчання РФ у Білорусі становлять загрозу для НАТО
Фото: ipress.ua

Навчання "Захід-2017" мають ширший контекст, ніж оголошені маневри на території Білорусі. Вони мають на меті підготовку російських військ для наступальних дій і становлять загрозу як для країн НАТО, так і для держав пострадянського простору.

Про це заявив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми прораховуємо різні сценарії дій противника, включаючи наступальні дії", - зазначив він.

За словами Муженка, загальна чисельність учасників російських навчань може досягати 230-240 тис. чоловік. З них на південно-західному стратегічному напрямку - близько 100 тис. чоловік, зокрема до 70 тис. військовослужбовців збройних сил і до 30 тис. співробітників інших силових структур Росії.

Глава Міноборони додав, що зміст заходів навчань "Захід-2017", склад військ (сил), які залучаються, дозволяє Росії розгорнути як на південно-західному, так і на західному стратегічних напрямках потужні наступальні угруповання і створити умови для їх тривалого застосування.

"Це об'єктивно зумовлює виникнення воєнної загрози широкомасштабної збройної агресії Росії як проти України, так і проти країн НАТО. Приводом для початку агресії, незважаючи на непередбачуваність вищого військово-політичного керівництва Росії, можуть стати, наприклад, масштабні провокації як на території східних областей України, так і країн Балтії щодо утисків прав і свобод, загрози безпеці російськомовного населення", - пояснив Муженко.

Раніше сьогодні Президент Петро Порошенко заявив, що військові навчання Російської Федерації в Білорусі "Захід-2017" становлять загрозу для України.

Як повідомлялося, ЗСУ проведуть командно-штабні навчання паралельно з навчаннями в Білорусі. Маневри пройдуть з 12 по 15 вересня.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram