ГоловнаПолітика

Заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції не задекларував собаку

Дмитру Буту надали можливість подати виправлену декларацію.

Заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції не задекларував собаку
Фото: LB.ua

Національне агентство із запобігання корупції провело перевірку декларації про доходи за 2015 рік заступника начальника Головного слідчого управління Національної поліції Дмитра Бута.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Зазначають, що НАЗК затвердило результати перевірки, але були виявлені деякі порушення.

"Підстави для притягнення суб'єкта декларування до адміністративної або кримінальної відповідальності відсутні. Також не виявлено конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення. Точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел. Водночас встановлено, що Дмитро Бут під час подачі декларації року порушив вимоги ч.1 ст. 46 Закону «Про запобігання корупції»", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, він не вказав у розділі 5 декларації відомості про цінне рухоме майно (собаку), вартість якого перевищує встановлений поріг декларування - 100 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня звітного року (121,8 тис. гривень). Також у декларації не відображено дані про вартість об'єктів нерухомості - двох квартир і двох гаражів, що належать члену його родини.

У НАЗК підкреслили, що Буту буде надана можливість подати виправлену декларацію.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура порушила справи за деклараціями нардепів Станіслава Березкіна і Євгена Мураєва. Депутатів підозрюють у несплаті податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram