ГоловнаПолітика

Суд обрав Шабуніну запобіжний захід

Антикоруцпіонера відпустили під особисте зобов'язання.

Дніпровський райсуд Києва обрав для керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на термін до 14 жовтня, повідомляє кореспондент LB.ua. Він зобов'язаний повідомляти про переїзд або зміну роботи.

Захист голови ЦПК клопотав про відсутність будь-якого запобіжного заходу. Адвокати вказали суду на суттєві неточності в кримінальному провадженні проти Шабуніна. Зокрема, на відео видно, що він ударив відеоблогера Всеволода Філімоненка в правий бік обличчя, а в матеріалах справи фігурує лівий.

Шабунін, своєю чергою, сказав, що він весь цей час співпрацював зі слідством, надавав докази, і підозра стала для нього несподіванкою.

Раніше в середу Шабуніну повідомили про підозру за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), йому загрожує до трьох років в'язниці. Підозру Шабуніну було за ніч перекваліфіковано з ч. 2 ст. 345-1 (нанесення тілесних ушкоджень журналісту під час виконання ним законної професійної діяльності) у зв'язку зі зверненням представників ЗМІ та громадськості з приводу професії потерпілого Всеволода Філімоненка. Справа стосується конфлікту між Шабуніном і відеоблогером каналу "Голос народу" Всеволодом Філімоненком, який стався 8 червня біля Дніпровського військкомату.

У мережі є відео, на якому Філімоненко ставить питання і у відповідь Шабунін його б'є. Філімоненко стверджує, що Шабунін ударив його за питання про те, чому він не воює в АТО. Шабунін натомість стверджує, що вдарив відеоблогера за те, що він довів до сліз його колегу по ЦПК Олександру Устинову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram