ГоловнаПолітика

Директор НАБУ назвав антикорупційну палату спробою "обдурити партнерів"

"Зараз намагаються в черговий раз обдурити наших партнерів".

Директор НАБУ назвав антикорупційну палату спробою "обдурити партнерів"
Фото: www.slovoidilo.ua

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що пропозиція створити антикорупційну палату замість окремого суду - це спроба обдурити міжнародних партнерів України.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер.

"І Генеральна прокуратура, і Антикорупційне бюро мають проблеми в судах. Буквально нещодавно GRECO у звіті про Україну написала про те, що необхідно не тільки НАБУ, а необхідно всій Україні та антикорупційній реформі загалом. Без створення цього суду всі наші зусилля в принципі не матимуть значення. І я скажу не як директор Бюро, а як громадянин України і виборець - це головний тест для нашої влади. Не кричати по ефірах, що ми пухнасті, а НАБУ займається політичними переслідуваннями. А довести, що ви маєте бажання завершити антикорупційну реформу", - заявив він.

"Особисто я вважаю, що осінь вирішальна для парламенту і влади для створення цього суду. Тому що зараз намагаються вкотре обдурити наших партнерів якимись окремими палатами, які приведуть до ще гіршого стану, ніж зараз у судах", - сказав Ситник.

Нагадаємо, зараз справи, які розслідує Національне антикорупційне бюро, розглядає Солом'янський райсуд Києва (будівля НАБУ розташована в цьому районі столиці). Бюро неодноразово висловлювало невдоволення рішеннями цього суду і вимагало створити Вищий антикорупційний суд. За задумом, цьому суду будуть підслідні всі справи НАБУ, а оскаржити його рішення можна буде лише у Верховному Суді.

Створити антикорупційний суд неодноразово вимагали США і ЄС. Проти цього виступають Вища рада правосуддя і Генпрокуратура.

Генпрокурор Юрій Луценко запропонував не створювати антикорупційний суд, а сформувати окрему антикорупційну палату всередині наявної системи. Це, за його словами, прискорить процес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram