ГоловнаПолітика

До міськради Бучі прийшли з обшуками (оновлено)

Прокуратурі допомагає СБУ.

До міськради Бучі прийшли з обшуками (оновлено)
Обыски в горсовете Бучи
Фото: http://kotsubynske.com.ua

Прокуратура проводить обшуки в міській раді Бучі Київської області.

Про це "Українські новини" повідомив представник прес-служби Служби безпеки України.

"Ми там тільки як супровід. Цими обшуками (в міській раді Бучі) займається і проводить прокуратура Київської області", - сказав він.

Оновлення. Згідно з повідомленням прес-служби прокуратури Києва, обшук проводиться на підставі постанови суду з метою виявлення документів і доказів у кримінальному провадженні за фактом декларування недостовірної інформації одним із керівників органів місцевого самоврядування.

За інформацією прес-служби, раніше слідчий у цьому провадженні звертався із запитом про отримання певних документів, однак відповіді не отримав.

Відзначено, що під час розслідування було встановлено численні факти незаконної реєстрації прав на нерухоме майно, яке було введено в експлуатацію всупереч встановленому порядку і реалізовано фізичним та юридичним особам.

У цей час слідчі дії тривають, необхідні документи видають службовці міськради в добровільному порядку.

Нагадаємо, на початку липня Генеральна прокуратура завершила розслідування справи проти мера Бучі Анатолія Федорука. Мера Бучі, секретаря міськради, а також колишніх начальників відділу Держкомзему підозрюють у зловживанні службовим становищем під час вилучення земель лісового фонду і зміні їх цільового призначення.

Встановлено, що чиновники протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею понад 80 га, що завдало збитків державі на суму понад 390 млн гривень.

Обшуки у цій справі пройшли в липні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram