ГоловнаПолітика

Сайт з даними сепаратистів "Миротворець" запускає систему розпізнавання облич

У Separator завантажать сотні тисяч фото. 

Сайт з даними сепаратистів "Миротворець" запускає систему розпізнавання облич
Фото: korrespondent.net

Сайт "Миротворець", який збирає особисті дані про сепаратистів, у вересні запустить систему розпізнавання облич, написав у фейсбуці один з кураторів ресурсу нардеп Антон Геращенко.

"Цей проект отримав назву "Separator". Він заснований на американському програмному забезпеченні, що дає змогу за лічені секунди звірити фото людини з сотнями тисяч фотографій з бази даних проекту "Миротворець". Унікальність проекту в тому, що це буде відкритий для всіх проект. Кожен охочий, де б він не був, зможе перевірити людину за фотографією з мережі, за фото з камери смартфона, миттю звіривши його з базою фотографій терористів, сепаратистів, бойовиків та їхніх поплічників. Перевірка займатиме всього кілька секунд", - повідомив Геращенко.

Своєю чергою, виконавчий директор Центру "Миротворець" Роман Зайцев у інтерв'ю газеті "Факти" повідомив, що зараз у систему завантажено близько 300 тисяч знімків - третина фотографій із "Чистилища" сайту "Миротворець". Найближчим часом завантажать інші фото.

За його словами, після запуску Separator-а кожен громадянин України зможе протягом доби зробити три сеанси розпізнавань.

Нагадаємо, у травні минулого року навколо сайту "Миротворець" розгорівся скандал через публікацію даних близько 5 тис. журналістів, які отримали "акредитацію" в "ДНР" і "ЛНР". Журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних.

Прокуратура Києва розпочала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів", Євросоюз зажадав видалити  список, а омбудсмен Валерія Лутковська закликала закрити сайт. У підсумку творці "Миротворця" заявили, що закривають сайт, але через тиждень відновили його роботу.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram