ГоловнаПолітика

Колишній топ-чиновник Мінпромполітики отримав притулок у Франції

Костянтин Кучер перебуває в розшуку за підозрою в розкраданні.

Колишній топ-чиновник Мінпромполітики отримав притулок у Франції
Фото: www.president.gov.ua

Франція надала статус біженця колишньому заступнику міністра промислової політики - голові Агентства з питань оборонно-промислового комплексу Костянтину Кучеру, якого підозрюють у розкраданні 1,5 млн доларів.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на судовий реєстр.

Ще у квітні 2012 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Кучера і його синів Романа й Антона за фактом заволодіння коштами казенного підприємства "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. О.О. Морозова" в розмірі 1,5 млн доларів. У рамках цієї справи було винесено постанову про притягнення Кучера як обвинуваченого, його оголошено в розшук.

Кучер покинув Україну ще 2011 року, вилетівши рейсом "Київ - Пекін" у Китай, і відтоді в Україну не повертався.

У жовтні 2014 року сина колишнього чиновника затримали в Нідерландах, але екстрадиція в Україну не відбулася.

"Згідно з листом Міністерства безпеки та юстиції Нідерландів, компетентними органами Французької Республіки йому (Кучеру) надано статус біженця, у зв'язку з чим з-під варти його звільнено і до видачі (екстрадиції) він не надається", - сказано в рішенні суду.

У зв'язку із цим Генпрокуратурі було надано дозвіл на спеціальне (заочне) розслідування проти екс-заступника міністра і його сина Романа.

Генпрокуратура протягом досудового слідства встановила, що в червні 2010 року Кучер дав доручення і змусив генерального конструктора - начальника казенного підприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова" підписати контракт з Noris Group на суму 3 млн доларів і перерахувати кошти в розмірі 11,8 млн гривень як передоплату за постачання двох верстатів з цифровим програмним управлінням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram