ГоловнаПолітика

Лукашенко відвідає Україну з візитом

Порошенко привітав президента Білорусі з Днем незалежності.

Лукашенко відвідає Україну з візитом
Фото: EPA/UPG

Петро Порошенко відправив вітального листа президентові Білорусі Олександру Лукашенку з нагоди національного свята - Дня незалежності Республіки Білорусь.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко наголосив, що розвиток добросусідських відносин, заснованих на принципах рівноправного партнерства і довіри - найважливіший пріоритет двосторонньої взаємодії між країнами.

"Ефективна координація спільних зусиль із реалізації завдань практичного характеру сприяє успішній імплементації домовленостей, досягнутих під час нашої зустрічі у квітні. Упевнений, що ваш майбутній візит в Україну стане ще одним важливим кроком на шляху поглиблення конструктивного діалогу між двома країнами", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, у квітні Лукашенко взяв участь у заходах до річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Президент Білорусі запевнив Порошенка, що "ніхто не зможе втягнути Білорусь у війну проти України".

Раніше, в лютому, Порошенко заявив, що виключає наступ російських військ через Білорусь, але загроза повномасштабної агресії з боку РФ усе ще актуальна. Лукашенко, зі свого боку, пообіцяв, що не дасть використовувати свою територію для ворожих дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram