ГоловнаПолітика

Рух Наливайченка і ПДМШ вимагають рівних соцгарантій для всіх учасників бойових дій

Для цього необхідно прийняти законопроект №6202.

Рух Наливайченка і ПДМШ вимагають рівних соцгарантій для всіх учасників бойових дій

Рух "Справедливість" Валентина Наливайченка і Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Пирогова вимагають рівних соціальних гарантій для всіх учасників бойових дій.

Для цього необхідно прийняти законопроект №6202, який забезпечить статус учасника бойових дій медикам-волонтерам і добровольцям, які не ввійшли до підрозділів Збройних Сил України, розповів Наливайченко на спільній прес-конференції в четвер.

Він підкреслив, що ці люди йшли воювати часто практично без зброї, отримували її іноді просто в боях з ворогом. Тепер влада повинна забезпечити їх і їхні родини всім необхідним. 209 громадських, волонтерських і атошних організацій з ініціативи руху "Справедливість" уже підписали звернення до народних депутатів підтримати цей законопроект.

Мета законопроекту №6202 - привести українське законодавство у відповідність до конституційних вимог про рівність усіх людей у їхніх правах, усунути дискримінацію шляхом надання всім, хто безпосередньо брав участь в АТО, право на статус УБД і відповідні соціальні пільги. Необхідність його ухвалення зумовлена передусім нагальною потребою підтримати медиків-волонтерів і добровольців, які першими стали на захист країни 2014 року, зазначив Наливайченко.

"Ми вимагаємо лише змінити один абзац, але при цьому зробити велику справу справедливості щодо добровольців і медиків-волонтерів. Вони це заслужили своєю кров'ю і потом", - підкреслив він.

Нагадаємо, що, відповідно до чинної редакції закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", добровольці, які мають статус учасника бойових дій, на відміну від військових, не мають права на безкоштовне навчання для дітей, а також на отримання соціальної стипендії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram