ГоловнаПолітика

Суддя зі Стрия, який п'яним заснув за кермом, втратив посаду

Вища рада правосуддя визнала, що він підриває довіру до судової системи.

Суддя зі Стрия, який п'яним заснув за кермом, втратив посаду

Вища рада правосуддя 6 червня відмовилася внести подання про призначення на посаду судді Стрийського міськрайонного суду Львівської області Юрія Андрейківа, який прославився в грудні 2016 року, заснувши за кермом, після того як зупинився на "червоне світло".

Про це пише Zaxid.net.

У декларації доброчесності за 2016 рік Андрейків вказав, що "не здійснював вчинків, які можуть спричинити притягнення його до відповідальності". Але це не так, тому що 15 грудня 2016 року патрульна поліція Львова затримала Андрейківа в Стрию за водіння в нетверезому вигляді. Суддя просто заснув за кермом, зупинившись перед світлофором. Патрульні зафіксували сильний алкогольний запах від судді, але той відмовився проходити тест на алкоголь.

Андрейків намагався пояснити членам ВРП, що не вживав алкоголь, а приймав "Діабетон", оскільки в нього цукровий діабет. Але під час обговорення з'ясувалося, що "Діабетон" належить до препаратів, що знижують гостроту реакції і впливають на здатність керувати транспортним засобом. Тому управляти автомобілем під дією такого препарату теж не можна.

Незважаючи на це, Андрейків так і не був покараний за водіння в нетверезому стані. Спочатку шість колег Андрейківа по Стрийському суду відмовилися розглядати його справу, а поки вони передавали цю справу один одному, минув тримісячний термін, відведений законом для розгляду таких справ.

Тому суддя Андрейків не заплатить штраф і не втратить водійські права, але втратить роботу. Як пояснили виданню у Львівському окружному адміністративному суді, рішення ВРП від 6 червня означає, що голова суду повинен звільнити зазначеного суддю з посади. Крім того, судді, звільнені за поданням Вищої ради правосуддя, в майбутньому не можуть призначатися на посади в інших судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram