ГоловнаПолітика

НАТО має намір дозволити українському ОПК участь у тендерах

Україна стала першою серед східноєвропейських партнерів альянсу, якій запропонована така можливість.

НАТО має намір дозволити українському ОПК участь у тендерах
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Агентство НАТО з підтримки і постачання виступило з пропозицією включити підприємства оборонно-промислового комплексу України до переліку виробників продукції оборонного призначення. Таким чином, державний концерн "Укроборонпром" може отримати дозвіл на участь в тендерах на постачання товарів і послуг в інтересах країн-членів і партнерів Альянсу в рамках програми "Несистемні брокерські послуги".

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

"Україна стала першою серед східноєвропейських партнерів НАТО, якій запропонована така можливість, що є свідченням визнання в НАТО можливостей оборонної промисловості нашої держави і поглиблення довіри до неї", - відзначили в місії України при НАТО і додали, що вже розпочато підготовку відповідних доповнень до договірно-правову базу для регулювання співробітництва України з АНПП.

Нагадаємо, що підприємства-учасники "Укроборонпрому" активно переходять на міжнародні стандарти роботи - 70% з них вже сертифіковані за ISO 9001, впроваджується система управління і забезпечення якості AQAP 2000.

40 підприємств-учасників "Укроборонпрому" отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики (NATO Master Catalogue of References for Logistics). Цей інструмент дозволив підприємствам вітчизняного ОПК вийти на міжнародний ринок озброєння та реалізовувати програму імпортозаміщення. Введення роботи з каталогом допомогло "Укроборонпрому" швидко знайти європейських постачальників на заміну російським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram