ГоловнаПолітика

Порошенко: надання безвізу Україні сприятиме поверненню окупованих Криму і Донбасу

Жителі окупованих територій будуть зацікавлені, щоб повернутися в Україну і отримати українські паспорти.

Порошенко: надання безвізу Україні сприятиме поверненню окупованих Криму і Донбасу
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що надання Європейським Союзом безвізового режиму Україні сприяє деокупації анексованого Росією Криму і поверненню непідконтрольних Україні територій Донбасу.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "1+1".

"Коли в Україні проводяться реформи, коли в Україні ратифікується угода про асоціацію, робляться реальні кроки щодо підвищення інвестиційного клімату, коли кожен громадянин має право отримати біометричний паспорт і вільно без віз подорожувати - це додаткова мотивація повертатися додому для окупованих територій, і зараз це потужний внесок у повернення цих територій. Я цим пишаюся", - сказав Президент.

Порошенко підкреслив, що зараз умови життя на неконтрольованій території Донецької і Луганської областей жахливі через високий рівень безробіття, низьку оплату праці та відсутність соціального захисту.

"Надання нам безвізового режиму дуже важливе в сфері політики з деокупації Криму і деокупації Донбасу. Як я і говорив, що коли ми говоримо про повернення окупованих територій політико-дипломатичним шляхом - це означає створення умов, коли мешканці будуть зацікавлені в тому, щоб повернутися в Україну і отримати українські паспорти", - резюмував Порошенко.

Як повідомлялося, у четвер Рада Європейського Союзу затвердила надання безвізового режиму для України.

Відомо, що церемонія підписання відповідного рішення президентом Європарламенту і представником головування в Раді ЄС відбудеться 17 травня, її має намір відвідати Президент Петро Порошенко. Після цього підписаний регламент повинен бути опублікований в офіційному віснику ЄС.

Фактично безвізовий режим набуде чинності через 20 днів після публікації - орієнтовно 11 червня.

Безвізовий режим буде діяти тільки якщо у мандрівника є біометричний паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram