ГоловнаПолітика

Київрада оголосила поза законом 75% зовнішньої реклами

До трьох тисяч дозволів втратять чинність до кінця 2017 року.

Київрада оголосила поза законом 75% зовнішньої реклами
Фото: Сергей Нужненко

Київська міська рада в четвер внесла зміни в Концепцію розміщення зовнішньої реклами, що має радикально скоротити її кількість на вулицях міста. Про це йдеться на сайті міськради.

Згідно з цим рішенням, місто розділене на п'ять форматних зон з різним режимом розміщення зовнішньої реклами.

У нульовій форматній зоні (жовтий колір на карті) заборонено будь-яку зовнішню рекламу. У цю зону входять історичні місця, сквери, парки, перехрестя, транспортні розв'язки. Максимальний розмір рекламного поля - 75 кв. м - допускається в четвертій форматній зоні (помаранчевий колір). Це магістральні вулиці, проспекти, шосе поза центральною частиною міста.

Заборонено розміщення рекламних засобів на пішохідних і велосипедних доріжках, алеях, розподільних смугах шириною менш ніж 2 м, ближче 10 м до перехресть вулиць, пішохідних переходів і зупинок; ближче 20 м до транспортних розв'язок; ближче 50 метрів до регульованих залізничних переїздів.

За словами заступника голови КМДА Олексія Резнікова, сьогоднішнє рішення скоротить кількість зовнішньої реклами на 75%. "До трьох тисяч дозволів втратять чинність до кінця цього року", - заявив він.

"У зв'язку з тим, що місць для розміщення реклами в столиці стане значно менше, ми пропонуємо операторам рекламного бізнесу альтернативу. Відтепер, згідно з новими правилами, елементами об'єктів благоустрою, які використовуються як рекламоносії, вважаються: урна, лава, громадська вбиральня і собачий туалет. Тобто оператори ринку зможуть розміщувати там свою рекламу. Ці елементи благоустрою можуть бути встановлені в тому числі і самими представниками рекламного бізнесу. Головна вимога до таких елементів - вони не повинні заважати вільному руху пішоходів", - заявив у свою чергу депутат Олесь Маляревич.

Нагадаємо, що в четвер Київрада також прийняла новий Порядок розміщення вивісок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram