ГоловнаПолітика

Київрада планує ввести українську мову "за замовчуванням" у кафе і магазинах

Рішення було прийнято за основу.

Київрада планує ввести українську мову "за замовчуванням" у кафе і магазинах
Фото: kievcity.gov.ua

Київська міська рада в четвер ухвалила за основу проект рішення, згідно з яким українська мова стане мовою "за замовчуванням" у кафе і ресторанах.

Проект був запропонований фракцією "Свободи", але визнаний недопрацьованим.

Ініціатор рішення Юрій Сиротюк заявив, що офіціанти і продавці повинні будуть спочатку звертатися до клієнта українською мовою. Потім, якщо клієнт захоче, можна буде перейти на російську чи будь-яку іншу.

Під час обговорення секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що "такі рішення повинні об'єднувати, а не роз'єднувати", і запропонував усім фракціям узяти участь у доопрацюванні проекту, щоб це не була ініціатива однієї людини і однієї фракції.

"Це рішення не повинно мати тільки декларативний характер і не може обмежувати або дискримінувати. Тому мені здається, що буде доцільно проголосувати його за основу, а далі приєднатися до його розробки головам усіх фракцій, небайдужим депутатам, щоб у кінці цей проект рішення довів до відома підприємців, що це політична воля не одного депутата, не однієї фракції, а політична воля всієї Київської міської ради", - сказав він.

За прийняття проекту за основу проголосував 91 депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram